Een kijkje achter de schermen bij De (nieuwe) Molenberg

6 september 2022

De Nightwalk voert je onder andere door De Molenberg. Een interessant bezoek, want hier gaat de komende jaren heel veel veranderen. Wat? Neem deel aan de Nightwalk en ontdek het zelf.

De Nightwalk voert je onder andere door De Molenberg. Een interessant bezoek, want hier gaat de komende jaren veel veranderen. Wat? Neem deel aan de Nightwalk en ontdek het zelf.

De gebouwen van het complex De Molenberg zijn sterk verouderd en na jaren intensief gebruik aan vervanging toe. Het oudste gebouw dateert uit 1935. Renovatie van de huidige gebouwen is technisch niet haalbaar. Daarom wordt De Molenberg volledig vernieuwd. EigenaarMarga Klompé wil de huidige Molenberg slopen en op dezelfde plek nieuwbouw realiseren. Eind 2022 moet duidelijk zijn hoe de locatie het beste kan worden herbouwd. Tijdens de Nightwalk wandel je door de huidige gebouwen, maar krijg je ook een inkijkje in de nieuwbouwplannen.

Kwaliteitsimpuls voor Groenlo
De Gemeente Oost-Gelre, waar Groenlo onder valt, ziet in de nieuwbouw een kans om de stad gelijktijdig een kwaliteitsimpuls te geven. Als het beoogde nieuwe complex er staat, is men voornemens om ook de historische vestingwal in ere te herstellen.

deel dit bericht:    

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder