Nieuws

Zaterdag 15 oktober: open dag De Laarberg en Den Sliem

24 september 2022

Heb jij ook zo genoten van het bezoek aan de bedrijven tijdens de Nightwalk? Noteer dan zaterdag 15 oktober in je agenda. Dan openen 20 Groenlose bedrijven hun deuren speciaal voor jou!

Tijdens de Open Bedrijvendag kun je verschillende bedrijven op De Laarberg en Den Sliem een kijkje in de keuken nemen. Om kennis op te doen, te ontdekken of je hier je nieuwe uitdaging gaat vinden of omdat je gewoon nieuwsgierig bent. De Open Bedrijvendag start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Om alle bedrijven te kunnen zien is er een route gemaakt die start bij Ten Damme.

Klik hier om alles over deze unieke dag te lezen. 

Opbrengst Nightwalk Oost Gelre in Groenlo: 10.250 euro

17 september 2022

De eerste Nightwalk Oost Gelre in Groenlo is een doorslaand succes geworden. Ruim 1.000 wandelaars namen aan het evenement deel, samen wandelden ze 10.250 euro bij elkaar voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor de Stichting Smoog.

Een Nightwalk is geen gewone wandeltocht. Wat de wandeling bijzonder maakt, is dat de wandelaars als een lang lint de route aflegden. De voorloper bepaalt het tempo, de veeg zorgt ervoor dat er niemand achterblijft. Uniek aan de Nightwalk Oost Gelre is dat deze dwars door gebouwen, instellingen en bedrijven gaat. Bedrijven die door de ruim 1.000 wandelaars werden bezocht zijn: 

 •  Welgro
 • Automobielbedrijf Arink
 • PT Robin
 • Veld Koeltechniek
 • Pfeifer Heavy Machinery
 • Te Vogt Rioleringstechniek
 • Klein Gunnewiek Demontage
 • Fijnder
 • Gelre Metaal
 • WSI
 • Binx
 • Harmat Verhuur
 • De Klok Dranken
 • Rouwmaat Groep
 • De Molenberg
 • Calixtusbasiliek
 • City Lido

Volgend jaar wordt de Nightwalk Oost Gelre op vrijdag 22 september gehouden in Lichtenvoorde. 

District East verzorgt catering in de Oude Calixtus

16 september 2022

Voor de start van de eerste Achterhoekse Nightwalk nog even een bakje koffie pakken in de Oude Calixtus en na de wandeling gezellig napraten onder het genot van een biertje, wijntje of glaasje fris: cateraar District East zorgt dat het je aan niets ontbreekt.

De Nightwalk wordt een gezellige happening. En die gezelligheid krijgt een vervolg na de wandeling wanneer we elkaar treffen in de Oude Calixtus waar op het eind van de avond de opbrengst bekend wordt gemaakt. Terwijl de Disco Kings hun muzikale talenten tonen, zorgen de mensen van District East voor een lekker koel drankje. Betalen kun je met munten die in de kerk te koop zijn. Betalen kan met de pin.

Opfrissen bij De Klok Dranken

15 september 2022

Morgen is het zover: de Nightwalk Oost Gelre. Halverwege de wandeling is er een pauze bij De Klok Dranken aan de Bolwerk. Met een glaasje fris peppen we je hier op voor de laatste kilometers.

Voordat we aan de verfrissing gaan, maken we uiteraard eerst nog wel even kennis met de drankenhandel op De Laarberg. De mannen en vrouwen van De Klok Dranken laten je graag en vol trots hun prachtige bedrijfspand, kantoren, immense magazijn en grote buitenterrein zien. 

Parkeren in Groenlo tijdens de Nightwalk

14 september 2022

Kom je vrijdagavond met de auto naar de Nightwalk in Groenlo? Parkeren kan op verschillende plekken binnen en net buiten het centrum. 

In de directe nabijheid van de start- en finishlocatie van de Nightwalk - de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat - zijn volop parkeergelegenheden. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

 • parkeerplaats Wheme (achter de Oude Calixtus),
 • parkeerplaats Boompjeswal,
 • parkeerplaats Maliebaan,
 • parkeerplaats Kerkwal,
 • parkeerplaats Deken Hooijmansingel (bij de Calixtusbasiliek),
 • parkeerplaats Centrum nabij Albert Heijn,
 • parkeerplaats Borculoseweg nabij Jumbo.

LET OP: in het centrum van Groenlo is op vrijdagavond tot 21.00 uur een parkeerschijf verplicht. De maximum parkeertijd met schijf is 1,5 uur. De betreffende parkeervakken zijn aangegeven met een blauwe markering in het wegdek. Parkeerplaatsen zonder blauwe markering zijn voor lang parkeren.

Warming-up met Robin Firing van PT Robin

14 september 2022

Dit is Robin Firing, eigenaar van sportschool PT Robin. Hij en zijn mensen zorgen ervoor dat je vrijdagavond lekker opgewarmd aan de Nightwalk begint.

Bij PT Robin - de allround sportschool in het hartje van de Achterhoek - staat plezier in het sporten centraal. Tijdens de trainingen willen het team van PT Robin je inspireren en motiveren om meer uit jezelf te halen. Dit kan zowel in groepsverband als individueel. Er worden dagelijks groepslessen, clinics en personal sessies gegeven. Trainingen worden gegeven in een groep van max. 12 personen onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

PT Robin verzorgt tijdens de Nightwalk om 19.30 uur de warming-up. Zodat de wandeling nóg lekkerder verloopt.

Op bezoek bij het duurzame familiebedrijf Rouwmaat Groep

13 september 2022

De Nightwalk gaat ook over het terrein van de Rouwmaat Groep, het oer-Grolse bedrijf met de kenmerkende rode vrachtwagens. Hier zetten duurzaamheid en veelzijdigheid de toon.

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen - en dat is ook de kracht van het bedrijf - wel in elkaars verlengde. Het bedrijf is actief op het gebied van grond, weg- & waterbouw, beton, mortels & vloerspecies, recycling & milieutechniek en transport. Van beton tot een container tot het storten van afval; Rouwmaat is voor steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zeventig jaar en telt zo’n 180 medewerkers. 

De Rouwmaat Groep is één van de vele bedrijven die je als wandelaar van de Nightwalk bezoekt.

Een verrassende kennismaking met Veld Koeltechniek

12 september 2022

De naam Veld Koeltechniek klinkt je vast en zeker bekend in de oren. Maar wat gebeurt er achter de muren van dit indrukwekkende bedrijfspand allemaal? Tijdens de Nightwalk laten de mannen en vrouwen van Veld het je allemaal zien!

Veld Koeltechniek is een topspeler in de koeltechnische markt in Nederland. Het bedrijf heeft ruim 200 medewerkers en bestaat al ruim 60 jaar. Veld importeert, modificeert, ontwikkelt, installeert en levert koel- en vriesoplossingen voor onder andere groothandelaren, koeltechnische installatiebedrijven, grootkeukenspecialisten, supermarktorganisaties, de voedingsmiddelenindustrie, koel- en vrieshuizen en logistieke dienstverleners. Met duurzame oplossingen op gebied van koeltechniek zorgt Veld  ervoor dat klimaatdoelen kunnen worden gehaald. 

De Nightwalk voert je door de verschillende afdelingen van het bedrijf en laat je zien waar Veld in uitblinkt en hoe de servicegerichte instelling van het bedrijf tot stand komt.

Veld Koeltechniek is één van de vele bedrijven die je als wandelaar van de Nightwalk bezoekt.

Je vergapen aan mooie auto's bij Mercedes Arink

10 september 2022

Deelnemers aan de Nightwalk lopen dwars door de showroom en garage van Mercedes-specialist Arink. Hier vergaap je je aan de mooiste (oude) auto's.

Autoliefhebber? Dan ga je je hart zeker ophalen bij specialist in Mercedes-Benz Arink aan de Marhulzenweg. We wandelen dwars door het bedrijf en maken kennis met prijswinnende oldtimers en prachtige moderne limousines.
Maar ook het uitgebreide gebruikte aanbod van het bedrijf ga je zien.

Kaarten kopen
Arink is één van de vele bedrijven die je als wandelaar van de Nightwalk bezoekt. Nog geen kaarten gekocht? Voor slechts 7,50 euro per persoon doe je mee.

Wandel bij Pfeifer tussen de grootste bouwmachines ter wereld

9 september 2022

Een van de bedrijven die de Nightwalk 'aandoet' is Pfeifer Heavy Machinery/Pfeifer Rentals. Hier wandel je tussen immense bouwmachines door die worden verkocht aan bedrijven over de hele wereld. Dat moet je zien!

De grootste bouwkraan ter wereld, dumpers met een eigen gewicht van 40 ton, graafmachines voor de mijnbouw, hallen vol hoogwerkers. Op het terrein van Pfeifer Heavy Machinery en Pfeifer Rentals kijk je je ogen uit. Het aantal machines dat hier staat en vooral het formaat ervan is meer dan indrukwekkend. Als deelnemer aan de eerste Achterhoekse Nightwalk in Groenlo neem je exclusief een kijkje achter de schermen bij dit Grolse bedrijf dat klanten over de hele wereld bedient.

Wandel ook mee, kijk je ogen uit! 

Wandel dwars door  bedrijven

De Nightwalk voert je door de straten van Lichtenvoorde richting het industrieterrein waar je dwars door verschillende gebouwen en bedrijven loopt.

Voor jong en ouder

Iedereen mag meelopen. Jong en oud! Je bepaalt helemaal zelf het tempo waarin je wandelt. Gezelligheid staat voorop!

Steun het goede doel

De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. In het voorjaar maken we het goede doel van dit jaar bekend.

De organisatie

De Nightwalk Oost Gelre wordt georganiseerd door Stichting Activiteiten Lionsclub Groenlo-Slingelanden.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder