Nightwalk Lichtenvoorde 10

Nightwalk Lichtenvoorde: 1.700 deelnemers, opbrengst 15.000 euro

23 september 2023

De Nightwalk Oost Gelre die vrijdagavond 22 september in Lichtenvoorde werd georganiseerd, trok ruim 1.700 deelnemers en heeft 15.000 euro opgebracht. Van die opbrengst gaat 10.000 euro naar afdelingen van De Zonnebloem in Oost Gelre. 

De Nightwalk Oost Gelre wordt georganiseerd door Lionsclub Groenlo-Slingelanden. Na de eerste editie in Groenlo in september 2022, was het nu de beurt aan Lichtenvoorde. De ruim 1.700 wandelaars die aan het event deelnamen, verzamelden zich op het start- en finishplein bij State of Art. Daar werden ze iets na acht uur ‘losgelaten’ zoals bij de start van de Elfstedentocht. Vervolgens trok het lint van wandelaars dwars door de kantoren, magazijnen, showrooms en productieruimtes van maar liefst 24 bedrijven. De deelnemers, die uit de verre omtrek van Lichtenvoorde kwamen, genoten zichtbaar van de openheid die de bedrijven gaven en waardeerden de warme ontvangst bijzonder. De wandeltocht werd opgeluisterd door zes muziekverenigingen en zanggroepen die her en der langs de route stonden. Nightwalk Lichtenvoorde 1

Opbrengst voor goede doelen
Na terugkomst bij State of Art werden de wandelaars nog dwars door de kledingshowroom, langs de verzameling oude Porsches van het bedrijf en door de restauratiewerkplaats geleid. Eindstation was het start- en finishplein. Nadat alle wandelaars binnen waren, werd daar de opbrengst bekend gemaakt; 15.000 euro. Van deze opbrengst gaat 10.000 euro naar de lokale afdelingen van De Zonnebloem in Oost Gelre, die het geld gebruikt om te voorkomen dat mensen met een lichamelijke beperking in een isolement komen. Verder gingen bedragen naar het Duchenne Parents Project en naar de deelnemende muziekverenigingen.Nightwalk Lichtenvoorde 2

September 2024 naar Eibergen
De organiserende Lionsclub Groenlo-Slingelanden is behalve in Oost Gelre ook actief in de voormalige gemeente Eibergen. In Eibergen wordt in september 2024 de eerstvolgende Nightwalk gehouden. Vervolgens keert het evenement in 2025 weer terug naar Oost Gelre.

Nightwalk Lichtenvoorde 3

Nightwalk Lichtenvoorde 4

Nightwalk Lichtenvoorde 6

Nightwalk Lichtenvoorde 7

Nightwalk Lichtenvoorde 8

Nightwalk Lichtenvoorde 9

deel dit bericht:    

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder