Lions Award 2023 voor Duchenne   LR

Lions Award 2023 voor Duchenne-vrijwilligers

30 juni 2023

Nightwalk-organisator Lionsclub Groenlo-Slingelanden reikt elk jaar de Lions Award uit aan een goed doel in de oostelijke Achterhoek of dat vanuit de regio wordt ondersteund. Dit jaar gaat de Award naar de collectanten van het Duchenne Parents Project.

Wencke Koops uit Lichtenvoorde – coördinator van de Duchenne-collecte in Oost Gelre – nam de cheque ter waarde van 3.000 euro in ontvangst. Wencke stuurt al tien jaar lang de vrijwilligers in Oost Gelre aan die collecteren voor Duchenne en daarmee duizenden euro’s ophalen. Tot voor kort deed ze de coördinatie samen met Anke Groters, die helaas niet meer onder ons is. Dat Wencke en Anke zich afgelopen jaren zo inzetten voor Duchenne is niet vreemd. Beide hebben ze een zoon met Duchenne Spierdystrofie. De jongens zien hun spieren langzaam afgebroken worden en zijn beide inmiddels afhankelijk van een rolstoel. Dankzij de opbrengst van de collecte kan er veel onderzoek naar Duchenne worden gedaan, kunnen therapieën en hulpmiddelen worden ontwikkeld en hebben kinderen met Duchenne een gunstiger levensverwachting hebben.Lions Award 2023 voor Duchenne   LR

Tomeloze inzet belonen
Tijdens de uitreiking van de Lions Award stak president Taco Vosters van Lionsclub Groenlo-Slingelanden zijn waardering voor Wencke, Anke en de collectanten niet onder stoelen of banken. “Jullie gaan elk jaar in Oost Gelre de deuren langs en halen bij de inwoners van onze mooie gemeente vele duizenden euro’s op. We hebben ontzettend veel ontzag voor jullie niet-aflatende inzet en willen dat graag en goed belonen. Daarom reik ik jou, als coördinator van de collecte in Oost Gelre, de Lions Award van 2023 uit alsmede een bedrag van 3.000 euro dat wordt gestort op de rekening van het Duchenne Parents Project. Heel veel dank voor jouw en jullie tomeloze inzet!”

Lions Award jaarlijks uitgereikt 
De Lions Award wordt door de Lionsclub Groenlo-Slingelanden jaarlijks uitgereikt. Eerder al kregen onder andere de voedselbank Oost-Achterhoek, de Rainbowband en SKB4Gambia de award. Het geldbedrag dat aan de Lions Award is verbonden wordt door de leden van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden ingezameld door acties op touw te zetten en door activiteiten te organiseren zoals concerten, haringparty’s en de vorig jaar voor het eerst gehouden Nightwalk Oost Gelre in Groenlo. Deze Nightwalk wordt op vrijdag 22 september aanstaande voor de tweede keer gehouden in Lichtenvoorde. Tickets zijn al verkrijgbaar via deze link.

deel dit bericht:    

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder